Italiaanse kip met bruine rijst
Ingrediënten:
Voor 6 porties:
- bruine rijst
- 1,2 kg kipfilet
- 500 ml kippenbouillon
- 2 fijngesneden rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 g champignons, in schijfjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1 tl zout
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl basilicum
- peper
- 1 rode paprika, in grove stukken gesneden
- 1 courgette, in grove stukken gesneden
(- 1/2 rode peper, in zeer kleine stukjes gesneden)
Bereiding:
- Bereid de rijst zoals vermeld op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in kleine stukken en doe ze in een grote pan (wok) samen met het bouillon, de ui en de knoflook.
- Als de kip gaar is, mag je de champignons, de tomatenblokjes, de kruiden, de rode paprika, de courgette en de rode peper erdoor mengen. Plaats een deksel op de pan en laat even sudderen totdat de saus wat dikker wordt.
- Serveer samen met de rijst.
Maak jouw eigen website met JouwWeb