Pannenkoeken met bessen

Ingrediënten (4 porties):

130g amandelbloem

2tl bakpoeder

(optie: 1tl gemalen kaneel)

1 groot ei

240 ml havermoutmelk

2 el druivenpitolie of kokosolie

1tl vanille-extract

1/4tl stevia

600g zwarte bessen, bosbessen  of frambozen

fase3- groenten naar keuze

 

Bereiding:

- Meng de bloem, het bakpoeder en de kaneel (optie) in een grote mengkom.

- Meng het ei, de havermoutmelk, de olie, het vanille-extract en de stevia in een andere kom.

- Voeg het amandelmengsel bij de bloem en roer tot het beslag goed gemengd is.

- Verhit een anti-aanbakpan op een middelhoog vuur.

- Schep 1/8 van het beslag in de pan.

- Laat ongeveer 2 minuten bakken of tot er kleine luchtbelletjes verschijnen aan het oppervlak.

- Draai de pannenkoek om en laat nog 2 minuten bakken of tot hij goudbruin is.

- Dien een portie van 2 pannenkoeken op met 150 g zwarte bessen, bosbessen of frambozen.

 

Hierbij dienen wel nog groenten uit fase 3 gegeten te worden.