Gevulde rode paprika

Ingrediënten 2 personen:

2 rode paprika's

300 g mager rundsgehakt

1 rode ui, fijngesnipperd

1 teentje knoflook, fijngesnipperd

verse spinazie

zout

peper

oregano

basilicum

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 190°C.

- Verhit een anti-aanbakpan  en bak het vlees samen met de ui op een matig vuur.

- Draai het vuur lager en voeg de look, zout, peper, oregano en basilicum toe.

- Schep het vlees uit de pan wanneer het goed doorbakken is. 

- Doe de spinazie in de pan en  bak tot de spinazie geslonken is.

- Snij de hoedjes van de paprika's en verwijder de zaadlijsten.

- Verdeel het vleesmengsel en de spinazie over de paprika's.

- Zet de paprika's in een glazen ovenschaal en giet er 2 el water bij . Dek af met aluminiumfolie.

- Bak de paprika's 50 minuten in de oven.

- Haal de aluminiumfolie weg  en zet de oven op 200°C.

- Laat de paprika's nog 10 minuten bakken. Laat beetje afkoelen en dien op.