Boekweitpannenkoeken met snelle bosbessensaus
Ingrediënten (voor 2 personen):
1 kop (250 ml) boekweitbloem
2 tl bakpoeder
1 eiwit
1 kop (250 ml) ongezoete rijstmelk
1 tl vanille-extract
60 ml water
Bereiding:
- Doe de bloem en bakpoeder in een mengkom en roer met een klopper.
- Voeg het losgeklopte eiwit, de rijstmelk en het vanille-extract toe en roer tot er geen klonters meer zijn.
- Verhit een anti-aanbakpan op een middelhoog vuur.
- Schep 1/4 van het beslag in de pan en laat bakken tot er bovenaan belletjes verschijnen en de onderkant lichtbruin is.
- Keer de pannenkoek om en laat nog ongeveer 30 seconden verder bakken tot de andere kant lichtbruin is.
- Ga zo verder tot je 4 pannenkoeken hebt.
- Doe de bosbessen in het water ondertussen in een steelpan en breng aan de kook. Laat sudderen tot je een saus hebt.
- Dien een portie van 2 pannenkoeken op met de helft van de saus.
Maak jouw eigen website met JouwWeb