Boekweitpannenkoeken met snelle bosbessensaus

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 kop (250 ml) boekweitbloem

2 tl bakpoeder

1 eiwit

1 kop (250 ml) ongezoete rijstmelk

1 tl vanille-extract

60 ml water

Bereiding:

- Doe de bloem en bakpoeder in een mengkom en roer met een klopper.

- Voeg het losgeklopte eiwit, de rijstmelk en het vanille-extract toe en roer tot er geen klonters meer zijn.

- Verhit een anti-aanbakpan op een middelhoog vuur.

- Schep 1/4 van het beslag in de pan en laat bakken tot er bovenaan belletjes verschijnen en de onderkant lichtbruin is.

- Keer de pannenkoek om en laat nog ongeveer 30 seconden verder bakken tot de andere kant lichtbruin is.

- Ga zo verder tot je 4 pannenkoeken hebt.

- Doe de bosbessen in het water ondertussen in een steelpan en breng aan de kook. Laat sudderen tot je een saus hebt.

- Dien een portie van 2 pannenkoeken op met de helft van de saus.

Maak jouw eigen website met JouwWeb