Stoofpotje van kip en zoete aardappel

Ingrediënten (voor 6 porties):

660 g kipfilet

120 ml kippenbouillon

5 sneetjes kalkoenham, in stukjes 

100 g in reepjes gesneden lente-uitjes

100 g champignons, in schijfjes gesneden

4 geschilde zoete aardappelen, grove stukken

1 rode ui, gesnipperd

quinoa of volle of wilde rijst

80 ml rodewijnazijn

1el fijngehakte knoflook

1tl zeezout

1/2 tl zwarte peper

1/2 tl verse tijm

 

Bereiding:

- Verhit een anti-aanbakpan op een middelhoog vuur.

- Voeg de kip toe en laat ze 3 tot 4 minuten bakken tot ze bruin in aan de  onderkant en draai om.

- Voeg 2 el kippenbouillon toe en laat nog 3 minuten sudderen.

- Voeg de rest van de bouillon toe, samen met de kalkoenham, lente-uitjes, champignons, aardappelen, rode ui, knoflook, rodewijnazijn, knoflook, peper, zout en tijm. 

- Laat alles even sudderen.

- Dien op met quinoa of volle of wilde rijst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb