Stoofpotje van kip en zoete aardappel
Ingrediënten (voor 6 porties):
660 g kipfilet
120 ml kippenbouillon
5 sneetjes kalkoenham, in stukjes
100 g in reepjes gesneden lente-uitjes
100 g champignons, in schijfjes gesneden
4 geschilde zoete aardappelen, grove stukken
1 rode ui, gesnipperd
quinoa of volle of wilde rijst
80 ml rodewijnazijn
1el fijngehakte knoflook
1tl zeezout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl verse tijm
Bereiding:
- Verhit een anti-aanbakpan op een middelhoog vuur.
- Voeg de kip toe en laat ze 3 tot 4 minuten bakken tot ze bruin in aan de onderkant en draai om.
- Voeg 2 el kippenbouillon toe en laat nog 3 minuten sudderen.
- Voeg de rest van de bouillon toe, samen met de kalkoenham, lente-uitjes, champignons, aardappelen, rode ui, knoflook, rodewijnazijn, knoflook, peper, zout en tijm.
- Laat alles even sudderen.
- Dien op met quinoa of volle of wilde rijst.
Maak jouw eigen website met JouwWeb