Kokoscurry met kip

Ingrediënten:

Voor 4 porties

450 g kipfilet

1 el olijfolie of kokosolie

1 fijngesneden rode ui

zeezout

2 tl currypoeder

1 blikje kokosmelk (400g)

150 g tomatenblokjes uit blik

2 el tomatenpuree

300 g verse spinazie

quinoa of wilde rijst

Bereiding:

- Snij de kipfilet in blokjes.

- Verwarm de olie in een pan.

- Voeg de ui en zout toe en stoof ongeveer 7 minuten op een matig vuur, tot de ui glazig is.

- Voeg de currypoeder toe en roerbak nog 1 minuut, tot de kruiden en de ui mooi gemengd zijn.

- Giet de kokosmelk in de pan en voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Laat 5 minuten sudderen tot de saus dikker wordt. Roer af en toe.

- Meng de kip eronder en laat nog 5 tot 6 minuten sudderen of tot de kip mooi gaar is.

- Roer de spinazie erdoor en laat nog 3 minuten sudderen, tot de spinazie geslonken is.

- Voeg nog een snuifje zout toe indien nodig.

- Dien op met quinoa of wilde rijst

Maak jouw eigen website met JouwWeb