Kokoscurry met kip
Ingrediënten:
Voor 4 porties
450 g kipfilet
1 el olijfolie of kokosolie
1 fijngesneden rode ui
zeezout
2 tl currypoeder
1 blikje kokosmelk (400g)
150 g tomatenblokjes uit blik
2 el tomatenpuree
300 g verse spinazie
quinoa of wilde rijst
Bereiding:
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan.
- Voeg de ui en zout toe en stoof ongeveer 7 minuten op een matig vuur, tot de ui glazig is.
- Voeg de currypoeder toe en roerbak nog 1 minuut, tot de kruiden en de ui mooi gemengd zijn.
- Giet de kokosmelk in de pan en voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Laat 5 minuten sudderen tot de saus dikker wordt. Roer af en toe.
- Meng de kip eronder en laat nog 5 tot 6 minuten sudderen of tot de kip mooi gaar is.
- Roer de spinazie erdoor en laat nog 3 minuten sudderen, tot de spinazie geslonken is.
- Voeg nog een snuifje zout toe indien nodig.
- Dien op met quinoa of wilde rijst
Maak jouw eigen website met JouwWeb