Chili met quinoa

Ingrediënten:

tomaten-paprikasoep:

4 tomaten, in grove stukken

1/2 rode paprika, in grove stukken

1 rode ui, in grove stukken

1 bouillonblokje

 

Chili:

500 g kippengehakt

2 rode uien, grof gesneden

1,5 rode paprika, grof gesneden

1 courgette, grof gesneden

2 blikken bonen (naar keuze)

1 klein blikje tomatenconcentraat

chilikruiden

quinoa

 

Bereiding:

Maak eerst een tomaten-paprikasoep. Voeg alle ingrediënten in een pan met 1/2 liter water. Laat alles even doorkoken, mix vervolgens de soep en zeef ze.

Bak vervolgens het kippengehakt aan in een anti-aanbakpan. Voeg de gesneden uien en paprika toe en de tomaten-paprikasoep. Laat alle groenten gaar worden. 

Voeg de chilikruiden toe.

Vervolgens mogen de courgettestukken erbij gedaan worden.

Als laatste voeg je de (uitgelekte en gewassen) bonen toe. 

Nu niet meer te fel laten koken, anders worden de bonen te papperig.

Serveren met quinoa.

Maak jouw eigen website met JouwWeb