Lange zoete paprika's gevuld met kippengehakt en kruiden

Ingrediënten:

Voor 4 porties

150 g groene olijven, ontpit
10 zongedroogde tomatenpartjes in olijfolie
1 handvol (= 20 g) basilicum
1 handvol pijnboompitten
2 teentjes knoflook
400 g kipgehakt
olijfolie
4 grote lange paprika's

Bereiding:

Hak de olijven, de zongedroogde tomaten, het basilicum, de pijnboompitten en de knoflook fijn en meng alles met het kipgehakt en een goede scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
Snijd het hoedje van de paprika's en haal de zaadjes er voorzichtig uit. Maak met de punt van een mes een inkerving onderaan in de paprika, zodat de lucht weg kan als je de paprika vult. Lepel de vulling met een kleine lepel in de paprika's en duw met de bolle kant van de lepel de vulling naar beneden. Als je de paprika tegen het licht houdt, zie je hoe ver de vulling zit. Je kunt de paprika voor drie vierde vullen.
Leg de paprika's in een ovenschaal en schik de hoedjes ernaast. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Maak jouw eigen website met JouwWeb