Garnalen met gepureerde bloemkool
Ingrediënten (voor 2 personen):
400 gram bloemkool
200 gram grijze garnalen gepeld
1 grote bussel verse rucola
1 handvol hazelnoten
hazelnootolie
olijfolie
peper en zout

Bereiding:
- Snijd de bloemkool in kleinere delen en gaar in gezouten water (tiental minuutjes).
- Stoof 3/4de van de rucola in een scheutje olijfolie. Kruid met wat peper en zout. Houd warm.
- Doe het resterende kwartje van de verse rucola in een vijzel (of blender) met de hazelnoten. Mix tot een fijne massa.
- Giet de bloemkool af en pureer. Voeg een flinke scheut hazelnotenolie toe en breng verder op smaak met peper en zout. Houd warm, maar zet zeker niet terug op het vuur (dan verbrand de hazelnotenolie).
- Serveer in een torentje (gebruik een keukenring): onderaan een laagje gestoofde rucola, daarop een schep gepureerde bloemkool, dan een handje garnalen en werk af met de rucola-hazelnotenmix. Smakelijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb